Senatorul Liviu Voiculescu: „România a mai făcut astăzi încă un pas spre Spațiul Schengen”

Comisia Europeană a făcut, miercuri, 16 noiembrie, public, raportul de evaluare pentru aderarea României, Bulgariei și Croației la Spațiul Schengen, fiind emise instrucțiuni către Consiliul JAI, care se va reuni în 8 decembrie pentru a lua decizia oficială de aderare.

Senatorul Liviu Voiculescu, președintele PNL Olt, spune că Europa este pregătită să recunoască pe deplin contribuția semnificativă a României la buna funcționare a spațiului Schengen, mai ales în perioada pandemiei și a războiului din Ucraina.

„România a mai făcut astăzi încă un pas spre Spațiul Schengen!!
Urarea de” Bun venit!” adresată astăzi României de către comisarul pentru afaceri Interne al UE după reuniunea Comisarilor pe tema extinderii Spațiului Schengen oferă țării noastre cele mai optimiste asigurări privind aderarea la Schengen.
Iată că Europa este pregătită să recunoască pe deplin contribuția semnificativă a României la buna funcționare a spațiului Schengen, mai ales în perioada pandemiei și a războiului din Ucraina, la lupta comună împotriva migrației ilegale și a traficului de ființe umane și, nu în ultimul rând, la respectarea drepturilor fundamentale, țara noastră dispunând de structuri eficiente pentru a garanta accesul la protecție internațională cu respectarea principiului nereturnării.
Decizia finală va fi luată pe 8 decembrie când Consiliul Justiție și Afaceri Interne va vota cu privire la participarea deplină a Bulgariei, României și Croației la spațiul Schengen fără controale la frontierele interne”, a spus senatorul liberal Liviu Voiculescu.