Meteorologii anunță ploi, ninsori și intensificări ale vântului, pentru 18-21 noiembrie. A fost emisă o informare

Meteorologii au emis vineri dimineață, 18 noiembrie, o informare ce vizează precipitații moderate cantitativ, ninsori și intensificări ale vântului, în perioada 18 noiembrie, ora 16.00-21 noiembrie, ora 18.00.

Va ploua în cea mai mare parte a țării, iar în unele zone cantitățile de apă pot ajunge chiar și la 40-50 de l/mp. În nordul Moldovei se vor semnala ninsori, începând din noaptea de sâmbătă spre duminică.

„În intervalul menționat, temporar, va ploua în cea mai mare parte a țării, iar prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp, cu precădere în zonele deluroase și montane din vest și sud-vest. În jumătatea de nord a Moldovei se vor semnale precipitații mixte – în noaptea de vineri spre sâmbătă (18/19 noiembrie) și predominant sub formă de ninsoare -începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (19/20 noiembrie), unde local se va depune strat de zăpadă. Pe alocuri va fi polei. La început în nordul Carpaților Orientali, apoi pe alocuri și în zona montană înaltă din rest vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă. Temporar, vântul va prezenta intensificări la munte, în special pe creste, unde rafalele vor depăși 80…90 km/h, mai ales în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, dar local și în zonele joase de relief, cu viteze în general de 45…55 km/h”, se arată în informarea meteorologilor, emisă vineri dimineață, 18 noiembrie.

foto arhivă: prezentare generală, stradă din Slatina