Ciolacu, la Slatina: „Nu știu Marius ce făcuși, dar ai strâns toată Oltenia aici și aproape toată partea bună a Guvernului României”

La Conferința județeană de alegeri a PSD Olt, ce a avut loc marți, 22 noiembrie, la Casa de Cultură a Tineretului  Slatina au fost prezenți: președintele PSD și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, secretarul general al PSD și vicepreședinte al Senatului, Paul Stănescu, prim-vicepreședinte PSD și ministrul Familie, Tineretului, Egalității de Șanse, Gabriela Firea, președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dâncu, secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu, ministrul Agriculturii, Petre Daea, Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, vicepreședinte PSD, primarul Craiovei, Olguța Vasilescu, președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, președintele PSD Gorj, Mihai Weber, președintele CJ Gorj, Cosmin Popescu, președintele PSD Vâlcea, președinte CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, președintele PSD Mehedinți și președintele CJ Mehedinți, Aladin Georgescu, ministrul Culturii, Lucian Romașcanu. Totodată, alături de Marius Oprescu, ce a fost reales în funcția de președinte PSD Olt, au fost deputații social democrați, senatorul Siminica Mirea, dar și primarii olteni.

Atmosfera a fost una relaxată, deși secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a precizat că este emoționat de câte ori vine în județ și se întâlnește cu oamenii pe care îi cunoaște de foarte mult timp. S-au făcut glume, s-a râs, s-a aplaudat la scenă deschisă și s-au făcut planuri pentru viitoarele alegeri.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a avut un discurs liber de peste o jumătate de oră, vorbind atât despre relația pe care o are cu senatorul Paul Stănescu, cât și despre faptul că au reușit să formeze o echipă social democrată puternică. Totodată, Ciolacu a ținut să scoată în evidență rezultatele foarte bune pe care PSD Olt le-a obținut la rândul trecut de alegeri.

„Nu știu Mariuse (n. red.- Oprescu) ce făcuși, dar ai strâns toată Oltenia aici și aproape toată partea bună a Guvernului României. Fără să-l supăr pe Marius, astăzi, în conferință s-a vorbit mult despre Paul Stănescu. (…) Îl felicit pe Marius, felicit întreaga echipă. Cea mai performantă echipă, electoral, a PSD, este organizația de la Olt și nu este întâmplător. Am citit partea din realizările acestei echipei în timpul conferinței, important este să te implici pentru oameni și cât de mult îți dorește să coagulezi oameni de valoare și cred că aceasta este cheia succesului organizației de la Olt. Mă bucur mult că foarte mulți dintre colegii noștri, membri ai Guvernului, din structura de conducere, au venit astăzi și este un semn de respect atât pentru Organizația PSD Olt și pentru Marius Oprescu, dar este un respect față de olteanul, de PSD-istul, Paul Stănescu, și de prietenul nostru Paul Stănescu”, a spus Ciolacu pe scena Casei de Cultură a Tineretului din Slatina.

Întrebat dacă PSD va avea candidat la alegerile pentru Palatul Cotroceni, Ciolacu a precizat că social-democrații vor avea un candidat de stânga, ce va câștiga alegerile.