FOTO. Marius Oprescu, reales președinte al PSD Olt: „Ați desemnat un manager al echipei”

Conferința județeană de alegeri a PSD Olt a avut loc marți, 22 noiembrie, la Casa de Cultură a Tineretului din Slatina, în prezența conducerii centrale a partidului, a miniștrilor social-democrați din Guvernul României, a parlamentarilor social-democrați, sala fiind plină de primari din localitățile județului, directori ai instituțiilor publice, dar și membri de partid. Astfel, cu unanimitate de voturi, Marius Oprescu a fost reales președintele PSD Olt, pentru următorii patru ani.

Biroul permanent județean al PSD Olt are următoarea componență:

Președinte-Marius Oprescu, președinte CJ Olt;

-prim vicepreședinte al organizației – primarul Slatinei, Emil Moț;

– vicepreședinți al organizației – senatorul Siminica Mirea, deputații Marius Iancu, Cătălin Grecu, Adrian Chesnoiu și Florin Albotă; vicepreședintele CJ Olt -Ionuț Ivan, Cosmin Floreanu-subprefect de Olt, Adi Florin Barbu, doctorul Renică Diaconescu, Longin Drăghicescu, Ion Doldurea-primarul municipiului Caracal, primarul Balșului – Cătălin Rotea, Iulică Oane-primarul orașului Corabia, Nicușor Rada-primar Piatra-Olt, Manuel Enăchioaia-primar Potcoava; Florin Tiutiu, Marin Scurtu, Tudor Matei, Alexandru Petrișor, Florea Negrilă, Virgil Gulie, Aurel Bondrescu, Marina Samiee-viceprimar Caracal, Daniela Vlad, Gabriela Ancuța, Mariana Matei și Mihai Braneț;

-secretar executiv al organizației-Virgil Delureanu, vicepreședintele CJ Olt;

-trezorier al organizației – deputatul Florin Barbu;

-În biroul permanent județean au intrat de drept: Cornelia Sulger, președinta organizației de femeie, președintele organizației de pensionari, Emil Marinescu, reprezentantul PES – Mirela Vasile, reprezentantul centralei sindicale- Constantin Popescu, reprezentantul centralei sindicale – Cristian Gheorghe, președintele organizației de tineret, Cosmin Floreanu.

La Conferința județeană de alegeri a PSD Olt de la Slatina au fost prezenți: președintele PSD și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, secretarul general al PSD și vicepreședinte al Senatului, Paul Stănescu, prim-vicepreședinte PSD și ministrul Familie, Tineretului, Egalității de Șanse, Gabriela Firea, președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dâncu, secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu, ministrul Agriculturii, Petre Daea, Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, vicepreședinte PSD, primarul Craiovei, Olguța Vasilescu, președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, președintele PSD Gorj, Mihai Weber, președintele CJ Gorj, Cosmin Popescu, președintele PSD Vâlcea și președinte CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, președintele PSD Mehedinți și președintele CJ Mehedinți, Aladin Georgescu.

Vizibil emoționat, Marius Oprescu a precizat în fața sălii pline și a liderilor veniți din Capitală că a fost, de fapt, desemnat manager al echipei de la Olt.

„Pentru mine începe un nou capitol astăzi, sunt onorat și extrem de responsabil și vreau să vă asigur că nu ați ales doar un președinte de organizație, ci ați desemnat un manager al echipei. Un manager care găsește vulnerabilitățile și le rezolvă, care promovează valoarea, loialitatea și performanța, care știe să facă echipă și este deschis dialogului. Să știți că nu este greu să faci toate aceste lucruri, când ai în față o echipă așa cum este organizația PSD Olt. Ne așteaptă un drum lung și plin de provocări, este o perioadă dificilă, mai ales că avem foarte multe organizații din țară care doresc să ne ia locul. De multe ori, să știți că m-am simțit ca un copil răsfățat al organizației PSD Olt, un copil care a primit multe în dar, dar a avut tot timpul o presiune, teama de a nu greși și de a nu-i dezamăgi pe cei care mi-au dat această încredere și mare responsabilitate. Astăzi, nu mai sunt nici copil, și cred că nici ca tânăr nu mă mai încadrez, dar am atributul experienței și voi rămâne același om, care va continua să creadă în forța Organizației PSD Olt. Același om care se va lupta pentru locul binemeritat al Organizației Olt în procesul de reconstrucție al PSD, pentru că un partid puternic se bazează pe organizații județene puternice, iar la Olt avem una dintre cele mai puternice organizații din țară. Așa să ne ajute Dumnezeu!!!”, a spus Oprescu.

Președintele PSD Olt a spus că va avea mult de muncă în următorii patru ani.

„A fost aleasă noua conducere pe patru ani, vom avea mult de muncă. Pentru mine ca președinte proaspăt ales este o funcție onorabilă, dar mă simt extrem de obligat, în același timp, de a răspunde așteptărilor organizației Olt, una dintre cele mai puternice din țară, pretențiile membrilor organizației și așteptările cetățenilor care ne acordă votul sunt pe măsură și aceste lucruri ne obligă la foarte multe lucruri”, a adăugat Oprescu, la finalul ședinței, când a susținut o mică conferință de presă alături de Paul Stănescu, Marcel Ciolacu și Vasile Dâncu.

Paul Stănescu, secretarul general al PSD și vicepreședintele Senatului, a declarat că Marius Oprescu a reușit să formeze o echipă puternică în Olt, fiind mândru de colegii săi din județ.

„Marius a reușit, la nivelul județului, să formeze o echipă puternică. Eu sunt mândru de colegii mei de la Olt, toată echipa de la București a venit astăzi, suntem cu toții alături de ei și sper să facă numai lucruri bune pentru oltenii noștri, pentru că aceasta este ținta organizației.  Îi spuneam lui Marius (n. red.- Oprescu) că trebuie să aibă grijă, să vină cineva și după ei, trebuie să fie o continuitate în tot ceea ce faci. Am câștigat alegerile la Olt, pentru că oamenii au simțit respectul nostru, am încercat, de fiecare dată, să facem mai mult în infrastructură, sănătate, educație, un trai mai bun pentru toată lumea. Asta au simțit oltenii noștri și ne-au votat în marea lor majoritate. Dragi colegi, la nivel de centru, vreau să vă spun, așa cum este și la Olt, avem o echipă foarte bună, condusă de președintele nostru, Marcel Ciolacu. Nu a  fost ușor, unul de la Buzău, altul de la Olt, a fost complicat, nu aveam experiența necesară, pentru că este la un alt nivel. A venit Gabi Firea lângă noi, Vasile Dâncu și alți colegi, ușor, ușor am format o echipă”, a spus Paul Stănescu.

Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dâncu, spune că exemplul de la Olt ar putea fi dus și în Transilvania, acolo unde social-democrații nu reușesc să obțină procente comparative cu cele din Olt.

„Am fost foarte bucuros să vin astăzi aici în calitate de președinte al Consiliului Național, pentru a întâlni membri ai departamentelor, pentru că un partid performant cum este cel de la Olt, social-democrația de la Olt este cea care are rezultate foarte bune, pentru că are programele cele mai bune pentru oameni. Am fost bucuros să mă întâlnesc cu câțiva prieteni și membri ai Consiliului Național, pentru că vom începe să reconstruim un proiect pentru România, un proiect al PSD pentru dezvoltarea României. Am fost la Buzău, continuăm la Olt, ceea ce învățăm aici la Olt să fie bun și pentru organizațiile noastre din Transilvania, din alte locuri, unde nu reușim asemenea lucruri. Îi felicit pe colegii mei de la Olt și sunt foarte bucuros să învățăm împreună ce înseamnă adaptarea României la o nouă situație internațională”, a spus Dâncu.