Senatorul Liviu Voiculescu cere UDMR să facă un pas în spate: „S-a transformat într-un monolit cu discursuri atrofiate”

Președintele PNL Olt, senatorul Liviu Voiculescu, cere UDMR să facă un pas în spate, pentru că liderii formațiunii ce participă la guvernare de mai bine de două decenii au ignorat Ziua Națională a României.

Liderul liberal a atras atenția că UDMR nu a organizat niciun eveniment pe 1 Decembrie, de Ziua Națională, semnificația zilei istorice fiind ignorată.

„De la oameni simpli până la politicieni sau guvernanți, întreaga Românie a sărbătorit ieri 104 ani de la Marea Unire. O Românie puternică, mândră, însă nu chiar atât de unită așa cum și-au dorit făptuitorii Unirii și cum ne-am dori cu toții. Căci, deși de 25 de ani UDMR participă la actul guvernării din România, 25 de ani în care noi toți ceilalți am dovedit că îmbrățișăm și respectăm minoritatea maghiară reprezentată de UDMR, sfidarea acestei formațiuni politice față de Ziua Națională a țării la guvernarea căreia încă se află a depășit limitele bunei cuviințe. Niciun mesaj, niciun eveniment organizat, nici măcar o simplă participare  a oficialilor UDMR la manifestările de Ziua Națională nu s-au făcut auzite, simțite sau văzute. Solidaritatea și unirea propovăduite de semnificația acestei zile istorice pentru România, țara care le este „acasă”, au fost ignorate cu ostentație chiar de către cei care ar trebui să fie recunoscători pentru privilegiile, omenia și ospitalitatea cu care România însăși îi ține la pieptul său. Încet, încet UDMR s-a transformat într-un monolit cu discursuri atrofiate care își pierde credibilitatea, coerența și încrederea partenerilor de guvernare și a tuturor românilor.

Personal, consider că atâta vreme cât UDMR a sfidat Ziua Națională a unei țări la cârma căreia se află într-o coaliție, ar fi drept, cinstit și recomandat să facă un pas în spate”, a spus senatorul Liviu Voiculescu.