Senatorul Siminica Mirea: Una dintre marile probleme ale persoanelor cu dizabilităţi este accesul în diverse spaţii

Pentru că în România sunt aproximativ 700.000 de persoane cu dizabilități, din care zece la sută sunt copii, senatorul PSD de Olt, Siminica Mirea, a vrut să tragă un semnal de alarmă, spunând că acești oameni au probleme privind accesul în instituțiile publice, zone comerciale sau transport în comun.

„Pe 3 Decembrie marcăm Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi. În România sunt aproximativ 700.000 de persoane cu dizabilităţi, 10% fiind copii. Cuvântul de referinţă ar trebui să fie: acces! Una dintre marile probleme ale persoanelor cu dizabilităţi este accesul în diverse spaţii, cum ar fi: instituţii publice, zone comerciale sau transport în comun”, a declarat parlamentarul social democrat oltean.

Siminica Mirea a ținut să mai spună că persoanele cu dizabilităţi merită atenția, grija şi respectul nostru, fără a fi discriminate.

„Gestul altruist de a veni în sprijinul unei persoane cu astfel de probleme este esenţial. Evitaţi orice formă de discriminare. Aceste persoane au dreptul de a se manifesta în societate prin diverse acţiuni, prin muncă, iar accesul nu trebuie îngrădit, ci facilitat, cu prioritate. Ca parlamentar, consider necesar orice sprijin legislativ şi guvernamental acordat persoanelor cu dizabilităţi, iar integrarea acestora în societate constituie un element vital al unei Românii a egalităţii de şanse!”, a conchis senatorul PSD de Olt Mirea.