Doi morți, în urma unui incendiu izbucnit la o locuință din comuna Ianca

Un bărbat, în vârstă de 72 de ani, și o femeie, de 69 de ani, și-au pierdut viața în această dimineață, 4 decembrie, în urma unui incendiu izbucnit la o locuință din comuna Ianca, județul Olt.

Potrivit ISU Olt, cei doi s-au intoxicat cu fum.

„La locul evenimentului au fost alocate echipaje din cadrul ISU Dolj, Garda de Intervenție Bechet și ISU Olt, Garda de Intervenție Vișina, cu autospeciale de stingere și un echipaj SMURD.

La sosirea primelor echipaje, incendiul se manifesta la bunurile dintr-un hol, o cameră de locuit și o baie.

Cele două victime au fost găsite decedate, cel mai probabil intoxicate cu fum.

Pompierii au lichidat incendiul, fiind afectate holul, camera de locuit și baia, cu suprafața de aproximativ 40 de metri pătrați”, se arată într-un comunicat al ISU Olt.

Pompierii olteni spun că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric.

Trupurile celor două persoane au fost transportate la Spitalul Orășenesc Corabia, în vederea efectuării autopsiei, pentru stabilirea cu exactitate a cauzei decesului.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, fiind continuate cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

Pompierii olteni spun că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric.

Cei de la ISU Olt recomandă respectarea următoarelor măsuri de prevenire a incendiilor produse de aparatele electrice:

-nu lăsaţi nesupravegheate aparate electrice sub tensiune, cum sunt: radiatoarele, mașinile de spălat, boilerele electrice şi altele asemenea;

-instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând cu stricteţe indicaţiile producătorului;

-verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate;

-nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;

-nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan.