Șeful Poliției Brâncoveni, prins băut în sediu. Un alt polițist, conducătorul unei autospeciale, a refuzat testarea cu aparatul etilotest

Incidente deosebit de grave pe raza județului Olt, ce i-a avut ca protagoniști pe doi polițiști din cadrul IPJ Olt. Primul caz este cel al șefului de post de la Poliția comunei Brâncoveni, prins băut chiar în sediul, pe 5 decembrie. 

Reprezentanții IPJ Olt spun că acesta se afla în afara orelor de program. Potrivit unor surse, omul legii ar fi fost îmbrăcat în uniformă, iar ancheta trebuie să lămurească întreaga situația. Controlul a pornit în urma unei sesizări.

„La data de 5 decembrie a.c., în jurul orei 16:00, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că șeful Postului de Poliție Brâncoveni s-ar afla sub influența băuturilor alcoolice, în sediul postului de poliție.

La fața locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Poliției Municipiului Slatina.

Din primele verificări s-a constatat faptul că polițistul se afla în postul de poliție, sub influența băuturilor alcoolice, însă, conform graficului, acesta se afla în afara orelor de program.

În contextul în care instituția nu tolerează astfel de fapte, care contravin eticii și valorilor morale ale profesiei, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Olt a dispus declanșarea cercetării disciplinare față de polițist, prin Biroul Control Intern, urmând ca, la finalizarea verificărilor, să fie dispuse măsurile legale în consecință”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

În acest context, echipa operativă din cadrul Poliției Municipiului Slatina a continuat controalele. Astfel, a fost identificată o autospecială de poliție, șoferului fiindu-i solicitată testarea cu aparatul etilotest, însă omul legii, chiar șeful de post de la Strejești, a refuzat.

„Ulterior, echipa operativă a efectuat un control inopinat al dispozitivului Secției nr. 6 Poliție Rurală Găneasa, ocazie cu care, pe Drumul Comunal 20, în comuna Strejești, a fost identificată o autospecială de poliție.

Conducătorului autospecialei i s-a solicitat testarea cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat atât testarea, cât și prelevarea de mostre biologice de sânge la o unitate spitalicească.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge, fiind continuate cercetările de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș”, se mai arată în comunicatul IPJ Olt.