Trei adolescenți au ajuns la UPU Slatina, după ce au consumat alcool. Medic: „Au băut coniac amestecat cu votcă”

Trei elevi de la Liceul Tehnologic Scornicești au ajuns la UPU Slatina vineri, 9 decembrie, după ce au consumat alcool. Sunt în continuare pe mâna medicilor, însă sunt conștienți.

Medicii de la Spitalul Slatina spun că minorii au fost găsiți în fața barului în care băuseră coniac amestecat cu votcă.

Unul dintre ei are doar 14 ani.

„Sunt trei adolescenți, au fost cinci, dar trei au ajuns la spital. Vorbim de intoxicație cu alcool, au băut, au avut o simulare de examen, i-au găsit la Scornicești căzuți. Sunt doi băieți și o fată, au 14, 15 și 16 ani, au fost găsiți căzuți în fața barului. Au halenă etanolică, au consumat coniac amestecat cu votcă. Au ajuns în semi-comă la spital, sunt conștienți, sunt stabilizați, sunt în continuare la UPU. Sunt stabili hemodinamic. Au băut în jurul orei 12.00, au tergiversat, fata și-a sunat mama, apoi mama a anunțat ambulanța, la UPU au ajuns în jurul orei 15.00. Sunt stabili, nu sunt probleme din punct de vedere medical” , a precizat medicul Emilian Postelnicu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Slatina.

Polițiștii fac verificări pentru a stabili exact ce s-a întâmplat cu cei trei copii.

„La data de 9 decembrie a.c., în jurul orei 14:00, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că trei minori acuză stări de rău. La fața locului, s-au deplasat polițiștii din cadrul Poliției Orașului Scornicești și echipaje de prim-ajutor.

Din primele verificări, polițiștii au constatat că trei minori, cu vârste cuprinse între 15 și 16 ani, ce se aflau pe Bulevardul Muncii, din orașul Scornicești, acuză stări de rău.

Cei trei minori au fost transportați la Spitalul Județean de Urgență Slatina în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.

În cauză, polițiștii efectuează verificări pentru stabilirea situației de fapt”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.