Ionuț Ilinca a trecut concursul pentru postul de șef al IPJ Olt. A obținut puțin peste nota 7

A doua încercare a fost cu noroc pentru Ionuț Ilinca, care a obținut notă de trecere la concursul susținut vineri, 9 decembrie, pentru postul de șef al IPJ Olt. Astfel,  Ilinca a fost notat cu 7,08 la interviul structurat pe subiecte profesionale, devenind șef cu concurs. De această dată, comisarul-șef Ionuț Ilinca a fost singurul candidat înscris pentru postul din fruntea IPJ Olt. 

La concursul organizat în septembrie, de către Inspectoratul General al Poliției Române, Ionuț Ilinca și Adrian Mladin nu au obținut note de trecere. Astfel, la interviul structurat pe subiecte profesionale, Ilinca a obținut nota 6,16, iar Mladin 5,06. Pentru a fi declarați admiși, candidații ar fi trebuit să obțină minimum 7.

Din octombrie 2017, IPJ Olt era condus doar pe baza împuternicirilor, ultimul inspector șef cu concurs fiind Cătălin Florescu. Acesta se afla la şefia IPJ Olt din 2013, în 2014 câştigând concursul organizat pe post. Din octombrie 2017, Florescu a fost numit director al Școlii de Poliție Slatina.