Klaus Iohannis și președintele Portugaliei, vizită la Batalionul 1 Instrucție Caracal

Klaus Iohannis și președintele Portugaliei, Marcelor Rebelo de Sousa, vor efectua marți, 20 decembrie, o vizită la Batalionul 1 Instrucție din municipiul Caracal, județul Olt. Vizita la cel mai înalt nivel este programată la ora 12.00, când oficialii vor fi primiți la baza militară.

„Președintele României, Klaus Iohannis, îl va primi marți, 20 decembrie 2022, pe Președintele Republicii Portugheze, Marcelo Rebelo de Sousa, cu ocazia vizitei pe care acesta o efectuează în România, la Batalionul 1 Instrucție ,,Olt” din Caracal.

Vizita Președintelui Portugaliei are loc în contextul unui dialog bilateral intens, la nivel înalt, dar și de lucru, și al unei coordonări strânse în cadrul Uniunii Europene și NATO. Domeniul apărării este unul din domeniile cheie ale cooperării bilaterale, Portugalia participând la forța multinațională NATO din România pentru consolidarea apărării aliate pe Flancul Estic, având un contingent de forțe terestre staționat la Caracal.

Agenda discuțiilor celor doi șefi de stat va conține aspecte legate de intensificarea cooperării româno-portugheze în domeniul apărării, dar și economic, comercial, al agendei digitale, al surselor de energie regenerabilă, al sănătății și educației”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Potrivit agendei președintelui român, vor avea loc întâlniri cu militarii dislocați în bază, urmând să fie susținute declarații de presă.

sursa foto: Facebook Klaus Iohannis