ANI: Un consilier din cadrul Consiliului Local Corabia, în conflict de interese administrativ

Agenția Națională de Integritate (ANI) a anunțat că Mihaela Safta, consilier în cadrul Consiliului Local al orașului Corabia, se află în conflict de interese administrativ.

Potrivit ANI, consilierul a participat la ședințele Consiliului Local Corabia pe 21 aprilie 201, fără să anunțe la începutul ședinței interesul personal avut în problema supusă dezbaterilor, luând parte la emiterea actului administrativ, prin care s-a propus micșorarea impozitului pe clădiri.

„În calitate de consilier local, a participat la ședința C.L. al orașului Corabia  din data de 21 aprilie 2021, fără să anunțe la începutul ședinței interesul personal avut în problema supusa dezbaterilor, luând parte la emiterea actului administrativ „amendament” prin care s-a propus micșorarea impozitului pe clădirile nerezidențiale aflate în proprietatea persoanelor fizice (SAFTA MIHAELA deținând în calitate de persoană fizică o clădire nerezidențială-spațiu comercial) și a votat „împotrivă” la adoptarea Hotărârii C.L. privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul fiscal 2022.

Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 228, alin. (1) din O.U.G.  nr. 57/2019”, se arată într-un comunicat de presă al ANI, din 20 decembrie.

Mihaela Safta este consilier local USR din 2020.

sursa foto: Facebook