Un bărbat de 50 de ani, din comuna Oboga, a murit, după ce casa i-a luat foc. Pompierii spun că incendiul a izbucnit din cauza jarului căzut din sobă

Pompierii Gărzii Balș, cu sprijinul militarilor Detașamentului Slatina, au acționat în ultimele 24 de ore pentru stingerea a două incendii, în comunele Bobicești și Oboga. Din păcate, în urma incendiului din comuna Oboga, un bărbat de 50 de ani a murit, având arsuri pe întreaga suprafață a corpului.

Primul incendiu s-a produs în comuna Bobicești, la o anexă gospodărească, iar misiunea de stingerea a durat aproximativ două ore.

„Pompierii au lichidat incendiul în limitele găsite, fără a afecta locuința care se afla în imediata apropiere și au evacuat două butelii de aragaz. În urma evenimentului a ars anexa, cu suprafața de aproximativ 40 de meri pătrați. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit electric”, au transmis reprezentanții ISU Olt.

Pe timpul deplasării către subunitate, echipajele au fost alertate pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință, în comuna Oboga.
Bărbatul a fost găsit decedat, într-o cameră de locuit.

„La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la o cameră de locuit, în aceasta fiind găsit și proprietarul casei, în vârstă de 50 de ani, decedat, cu arsuri pe întreaga suprafață a corpului. Incendiul a fost lichidat în scurt timp, în limitele găsite. Cauza probabilă a incendiului a fost jarul căzut din sobă”, au mai transmis reprezentanții ISU Olt.

Pentru a evita producerea unor astfel de eveniment, care pot avea consecințe tragice, pompierii reamintesc principalele măsuri de prevenire a incendiilor la gospodăriile populației:
•se interzice folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate;
•în faţa uşiţei de alimentare a sobei pardoseala combustibilă se protejează cu o tavă sau tablă metalică;
•cenuşa rezultată de la mijloacele de încălzire se evacuează periodic într-un loc fără pericol de incendiu şi numai după ce se sting complet resturile de jar;
•nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;
•nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan.