Polițiștii olteni au oferit căști șoferilor: Utilizați telefonul doar prin intermediul unui dispozitiv de tip „mâini libere” sau conectat la maşină prin Bluetooth

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au organizat marți, 27 decembrie, în județul Olt, activități de educație rutieră ce au avut ca temă neatenţia în conducere. Atunci când erau opriți în trafic de către polițiști, șoferii au primit căști bluetooth.

Prin intermediul acestei campanii, polițiștii încearcă să-i facă pe șoferi conștienți de pericolele la care se expun atunci când vorbesc la telefon.

„Acțiunile preventive care se desfășoară sub sloganul “Pierzi atentia, Pierzi controlul” încearcă să îi facă pe șoferi să conștientizeze pericolele la care se expun atunci când sunt distrași la volan, inclusiv atunci când vorbesc la telefon, trimit mesaje text, mănâncă, bea sau folosesc un GPS sau un ecran digital în vehicul.

Polițiștii le-au dăruit conducătorilor auto, care nu au în dotarea autovehiculului sisteme de tip „mâini libere”, căşti wireless pentru telefon, dar și pliante referitoare la campanie, pentru a putea aprofunda rezultatele studiilor privind concluziile ce au stat la baza acţiunii.

Materialele campaniei transmit recomandări adresate conducătorilor auto, încercând conștientizarea faptului că multitasking-ul este un mit, iar în timpul condusului atenția trebuie concentrată pe ceea ce contează.

Poliţiştii le recomandă şoferilor ca, atunci când se află la volan, să se concentreze pe ceea ce contează şi să utilizeze telefonul mobil doar prin intermediul unui dispozitiv de tip „mâini libere” sau conectat la maşină prin Bluetooth. Utilizarea telefonului, mâncatul, fumatul sau interacțiunea exagerată cu ceilalți pasageri te pot face să îți pierzi atenția! Nu risca!”, au transmis reprezentanții IPJ Olt.