Peste 29 de milioane de euro, pentru pistele de bicicletă ce leagă localități din Olt, Dolj și Mehedinți. Lungimea întregului traseu este de 356 de kilometri

Proiectul privind amenajarea de trasee cicloturistice depus de CJ Dolj, parteneri fiind CJ Olt și CJ Mehedinți, a fost aprobat și urmează să primească o finanțare de 29.370.000 de euro (fără TVA). La nivelul județului Olt, pistele de biciclete vor fi amenajate pe digul malului Dunării, de la Corabia, până la ieșirea spre județul Dolj, pe o distanță de aproape 60 de kilometri. În total, traseul cicloturistic din cele trei județe va avea 356 de kilometri. Proiectul depus de CJ Dolj, la care s-au asociat și CJ Olt și CJ Mehedinți, a primit 47,74 de puncte, fiind pe locul al doilea din cele 10 depuse.  Cel mai mare punctaj l-a obținut proiectul CJ Suceava, cu 48.19 puncte, pe locul al treilea fiind proiectul CJ Timiș, cu 43,29 puncte.

Ministerul Dezvoltării a finalizat joi, 29 decembrie, etapa de evaluare a cererilor de finanțare depuse de Consiliile Județene pentru amenajarea de trasee cicloturistice, finanțate prin Componenta 11 – Turism și cultură, a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Ministerul, prin PNRR, finanțează construcția traseelor cicloturistice care leagă localități din cel puțin trei județe și care facilitează turismul prietenos cu mediul și un stil de viață sănătos.

„Ministerul a primit 10 cereri de finanțare, toate eligibile, pentru amenajarea a 6.556 km trasee cicloturistice, în valoare totală de 643.635.300 de euro. Bugetul total aferent acestei componente este de 197,5 milioane de euro pentru amenajarea a aproximativ 2.394 km de trasee. La acestea, se adaugă traseele cicloturistice construite pe digurile cursurilor de apă, administrate de Administrația Națională ”Apele Române” (ANAR), din subordinea Ministerului Mediului, pentru care sunt alocate alte 50 milioane de euro, și au fost depuse 7 proiecte, care urmează să fie evaluate și anunțate de Ministerul Dezvoltării.

Traseele cicloturistice vor permite României să participe și să contribuie la reconfigurarea rețelei europene de trasee EuroVelo și a diverselor trasee cicloturistice internaționale”, se arată într-un comunicat al Ministerului Dezvoltării.

foto: traseul propus de autoritățile din Olt