Pompierii olteni au intervenit la peste 130 de solicitări, în perioada Sărbătorilor de Iarnă

Pompierii din cadru ISU Olt au intervenit, în perioada Sărbătorilor de Iarnă, la 131 de solicitări, cele mai multe fiind pentru acordarea primului ajutor medical, în urma unor accidente rutiere petrecute pe drumurile din județ.

„În perioada 24 decembrie 2022-02 ianuarie 2023, peste 100 de pompieri olteni, cu mijloacele tehnice de intervenție din dotare, au intervenit pentru gestionarea situațiilor de urgență produse în județul Olt. Salvatorii au intervenit la 131 de solicitări, dintre acestea, 114 au fost pentru acordarea primului ajutor medical și 17 pentru stingerea incendiilor, asigurarea măsurilor de prevenire a situațiilor de urgență, salvări de animale și alte misiuni specifice. Principalele intervenții ale echipajelor SMURD au fost la accidente rutiere, traumatisme, stări de rău și agresiuni”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsășteanu.

Misiunile care au necesitat alocare importantă de resurse au fost cele pentru lichidarea incendiilor produse în data de 25 decembrie 2022, la locuințe din comuna Mărunței, sat Bălănești și comuna Rusănești și incendiul produs la un supermarket din municipiul Slatina, în data de 31 decembrie 2022. Din fericire, în urma evenimentelor nu s-au înregistrat victime.