Noul Stadion „Nicolae Dobrin” din Pitești va avea trei etaje și 15.200 de locuri pentru spectatori. Proiectul a fost aprobat de Guvern

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a anunța miercuri, 11 ianuarie, că Executivul a aprobat construirea Stadionului „Nicolae Dobrin” din Pitești.

Noul stadion va avea subsol, parter și trei etaje, cu o capacitate de 15.200 de locuri pentru spectatori și 457 de locuri de parcare.

„La propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Guvernul a aprobat, în ședința de astăzi, construirea stadionului ”Nicolae Dobrin” în municipiul Pitești. Obiectivul va fi construit pe un regim de înălțime de S+P+3E (subsol + parter + 3 etaje) și va avea o capacitate de 15.200 de locuri pentru spectatori și 457 de locuri de parcare.

Prin acest proiect, se urmărește clasificarea ca stadion tip arenă sau stadion de capacitate mare și de categoria I – nivel internațional de competiție, conform prevederilor regulamentului Federației Române de Fotbal referitoare la criteriile de omologare, respectiv stadion de categoria 4, conform regulamentului „UEFA Stadium Infrastructure Regulations – Edition 2020”. Investiția va cuprinde, pe lângă terenul de joc pentru fotbal, zone pentru spectatori, jucători, delegații oficiale și reprezentanții mass-media, o sală multifuncțională, un centru pentru copii și juniori, spații de antrenament pentru sporturi conexe (lupte, box, judo, karate) și o sală de forță. De asemenea, va beneficia de zone pentru activități comerciale, de alimentație publică și recreere, de spații urbane exterioare, precum și de un adăpost pentru protecție civilă”, se arată într-un comunicat al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Noul stadion va fi construit pe locului celui existent ce se află într-un stadiu avansat de degradare, valoarea totală a proiectului este de aproape 495 milioane de lei și este finanțată din bugetul Ministerului Dezvoltării, durata de proiectare și execuție fiind de 36 de luni.

sursa foto: facebook Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației