Cazul bebelușului din Oboga, decedat acasă: A fost internat, în perioada 2-9 ianuarie, la Spitalul Slatina. Medic: „A stat o zi la Terapie Intensivă”

Un bebeluș de doar șase luni a murit în dimineața zilei de 10 ianuarie, la domiciliul său din comuna Oboga, județul Olt. Micuțul a fost internat, în perioada 2-9 ianuarie, la Spitalul Județean de Urgență Slatina, iar ziua următoare a decedat acasă. Practic, decesul a survenit la o zi după ce a fost externat din Spitalul Slatina.

Reprezentanții unității medicale din Slatina au precizat că bebelușul a fost diagnosticat cu afecțiuni respiratorii, iar pe perioada internării a stat o singură zi la Terapie Intensivă, pe 5 ianuarie, fiind monitorizat și reechilibrat.

„Copilul de șase luni a fost internat pe 2 ianuarie, prezentarea inițială a fost pe 26 decembrie la Spitalul Balș, unde fusese diagnosticat cu bronșiolită. Pe 2 ianuarie s-a prezentat iar cu simptomatologie respiratorie, a fost diagnosticat în urgență cu rinoadenoidită și internat la Spitalul Slatina. A stat o zi pe Terapie Intensivă, pentru reechilibrare și monitorizare intensivă. După o zi, a fost pus pe secție pentru că s-a stabilizat, analize normale, simptomatologie și aspect normal. Pe toată durata spitalizării, copilul a beneficiat de tratament cu antibiotic, cu antinflamatorii, mucolitice, bronhodilatatoare, cu tot tratamentul normal. Pe tot parcursul internării, copilul a fost bine, cu excepția datei de 5 ianuarie când a avut o mică decompensare, cu vărsături și un episod febril, care s-au remis. Pentru vărsături a primit lapte fără lactoză și nu s-a mai întâmplat nimic. Pe 9 ianuarie a fost externat. Așteptăm rezultatele necropsiei, a examenelor histopatologice, a analizelor țesuturilor ce vor fi prelevate”, a spus medicul Emilian Postelnicu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Slatina.

Trupul bebelușului a fost transportat, pe 10 ianuarie, la Spitalul Județean de Urgență Slatina, unde medicii legiști vor efectua necropsia, în vederea stabilirii cu exactitate a cauzei decesului.

Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, fiind continuate cercetările.

Reamintim că, la data de 10 ianuarie, în jurul orei 05:40, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, de către un bărbat, în vârstă de 30 de ani, din comuna Oboga, cu privire la faptul că fiul său este inconștient, la domiciliu.

La fața locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Bobicești, care, din primele verificări, a stabilit faptul că un minor, în vârstă de 6 luni, ar fi decedat la domiciliul său din comuna Oboga, județul Olt.

Potrivit datelor transmise de IPJ Olt, în urma examinării sumare a trupului minorului, s-a constatat faptul că acesta nu prezenta urme vizibile de violență pe suprafața corpului.