Un copil de 15 ani a provocat un accident rutier, în comuna Osica de Sus. Cu poliția pe urmele lui, a lovit un cap de pod și apoi autospeciala

Un copil de 15 ani, din comuna Brebeni, a provocat un accident rutier pe un drum  comuna Osica de Sus, județul Olt, pe 6 februarie. La un control de rutină, polițiștii au făcut semnalul de oprire pentru autoturismul condus de minor, însă acesta și-a continuat drumul. Polițiștii au urmărit mașina, minorul a scăpat controlul autovehiculului pe care îl conducea și a intrat într-un cap de pod, ricoșând în autospeciala poliției.  

În mașină se mai afla un tânără de 20 de ani, acesta fiind plasat sub control judiciar pentru săvârșirii infracțiunii de încredinţarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere

„Având în vedere solicitarea unor jurnaliști, acreditați pe lângă Inspectoratul de Poliție Județean Olt, cu privire la un minor ce ar fi fost depistat conducând un autoturism în comuna Osica de Sus, Compartimentul de Relații Publice, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, este abilitat să comunice următoarele:

La data de 6 februarie 2023, în jurul orei 15:30, polițiștii Secției nr. 2 Poliție Rurală Osica de Sus, în timp ce desfășurau activități specifice, au efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism ce se deplasa pe Drumul Comunal 82, în localitatea Greci.

Întrucât conducătorul auto nu a oprit, polițiștii au urmărit autoturismul în cauză cu semnalele luminoase și acustice în funcțiune.

La intrarea în localitatea Tomeni, conducătorul auto a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un pod și un parapet metalic de protecție, ulterior ricoșând în autospeciala de poliție.

La volanul autoturismului a fost identificat un minor, în vârstă de 15 ani, din comuna Brebeni, iar în interior se mai afla un tânăr, în vârstă de 20 de ani, din comuna Osica de Sus.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române s-a constatat faptul că autoturismul nu era înmatriculat, iar minorul nu poseda permis de conducere.

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

În urma evenimentului nu au existat victime omenești, fiind produse doar pagube materiale ”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Pe numele minorului, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, iar pe numele tânărului de 20 de ani a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încredinţarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că nu posedă permis de conducere, cercetările fiind continuate în vederea documentării activității infracționale.

În urma probatoriului administrat, la data de 6 februarie 2023, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, pe numele tânărului de 20 de ani a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Ulterior, la data de 7 februarie 2023, tânărul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, care a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.