Primarul orașului Balș, Cătălin Rotea: „Parcul industrial va fi operativ cât de curând”

Primarul orașului Balș, Cătălin Rotea, a obținut un procent de 65 de procente la alegerile locale, ceea ce înseamnă că edilul a câștigat încrederea bălșenilor, urmând ca, din toamna acestui an, să plece la drum în cel de al doilea mandat al său.

Pe lângă continuare proiectelor de infrastructură, utilități și construirea a 72 de noi locuințe în oraș, Rotea vrea ca parcul industrial să devină operativ cât mai repede.

Grație investitorilor pe care edilul i-a atras, orașul de pe Olteț a beneficiat de 500 de noi locuri de muncă, în perioada 2020-2024. Astfel, obiectul său în cel de al doilea mandat rămâne crearea de noi locuri de muncă pentru ca bălșenii să nu mai fie nevoiți să facă naveta la Slatina sau Craiova.

„Cel mai important proiect…să continuăm să stimulăm investitorii, pentru a crea locuri de muncă, pentru că ceea ce am adus până în prezent în oraș , 500 de locuri de muncă create, din 2020-2024, nu sunt suficiente.

Cererea de muncă în orașul Balș este mult mai mare și va trebui să asigurăm acest necesar de locuri de muncă, iar parcul industrial și ofertele pe care le avem pentru investitori sunt convins că vor satisface această dorință a bălșenilor de a nu mai face naveta către Slatina sau către Craiova. (…)

Sunt discuții, au fost discuții și acum câteva luni. Am fost la un pas să atribuim întreg parcul industrial unei firme, care a luat o decizie privind afacerea lor și a investit unde au ei terenurile la Robănești, sunt convins că, din discuțiile pe care le purtăm în prezent, parcul industrial va fi operativ cât mai curând. Este o chestiune pe care oamenii trebuie să o înțeleagă, poate mulți întreabă de ce nu investesc în parcul industrial. Dacă mergeți acolo o să vedeți că este o grămadă de dărâmături. Motivul pentru care nu am investit în parcul industrial este că, pe de o parte, nu avem resursele financiare necesare, pe de altă parte, pentru că vorbim de un parc de 5,5 hectare, nu pot să fac niște lotizări neștiind cine vine. Atunci am preferat să negociez cu fiecare investitor și, atunci când batem palma, îi fac pe comandă exact zona de care are nevoie, să i asfaltez unde vrea. Nu poți să arunc două milioane de lei pe geam și să fac 50 de loturi ca să mi vină un investitor și să spună că nu vrea acea structură. Vine investitorul, iar noi croim după el”, a spus primarul orașului Balș, Cătălin Rotea.