Cinci blocuri din Scornicești, reabilitate integral cu fonduri europene. Proiectul de peste 12 milioane de lei a fost aprobat

Cinci blocuri din orașul Scornicești vor fi renovate energetic, după ce primăria a obținut finanțarea unui proiect în valoare de peste 12 milioane de lei, prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Proiectul „Renovarea energetică moderată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din orașul Scornicești” a fost aprobat joi, 16 februarie, de către Ministerul Dezvoltării. 

Primarul orașului Scornicești, Daniel Tudor, a precizat că renovarea energetică va fi făcută integral cu bani europeni, fără ca proprietarii să fie nevoiți să scoată vreun ban din buzunar.

„Azi 16.02.2023, Ministerul Dezvoltării, ne-a aprobat unul dintre cele mai importante proiecte cu fonduri europene, benefic pentru locuitorii oraşului Scorniceşti. Mai exact, este vorba despre finantarea prin P.N.R.R., a primului lot de 5 blocuri cu o valoare totală de 12.160.649, 19lei, obținută pe componenta C5- Valul Renovării. Menționez că renovarea energetică moderată a blocurilor din oraşul Scorniceşti prin acest program, este cu finanțare europeană de 100%, fără cotă de cofinanțare din partea primăriei şi a proprietarilor din unitățile locative. Blocurile care vor intra la reabilitare prin acest program sunt: bloc Cămin Nefamilişti, bloc48 MB, bloc 47 MA, bloc 1A scara A, bloc 9 AB scara A+B.Vor urma și alte proiecte în acest sens și cu aceleași condiții de finanțare , vă asigur de acest lucru”, a spus edilul liberal din Scornicești.

Ministerul Dezvoltării a anunțat joi, 16 februarie, că finanțează 120 de noi investiții, în 90 de localități din România, prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Proiectele, în cuantum de peste 348,5 milioane de lei, au fost depuse în cadrul celei de-a doua runde de atragere de fonduri pe componentele C5 – Valul Renovării și C10 – Fondul Local din PNRR.

În afara proiectului „Renovarea energetică moderată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din orașul Scornicești”, la nivelul județului Olt au mai fost aprobate următoarele investiții:
-Cilieni – „Reabilitarea moderată a sediului Primăriei” (721.707,20 lei);
-Colonești – „Creșterea eficienței energetice la sediul Primăriei” (1.649.616,46 lei);
-Ghimpețeni – „Creșterea eficienței energetice la Căminul Cultural” (1.958.919,55 lei); „Creșterea eficienței energetice la Primărie” (952.266,88 lei);
-Ianca – „Reabilitarea moderată a sediului Primăriei” (1.438.259,35 lei);

-Sâmburești – „Reabilitarea moderată a Centrului de Zi” (2.257.912,53 lei).