Șofer prins circulând cu peste 200 de km/oră, pe Drumul Expres Craiova-Pitești. Polițiștii au reținut 39 de permise de conducere

În urma controalelor derulate în perioada 23-24 februarie, poliţiștii rutieri din cadrul IPJ Olt au descoperit doi șoferi care circulau cu viteză extrem de mare pe Drumul Expres Craiova-Pitești. Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 79 de amenzi, fiind reținute 39 de permise de conducere.

Astfel, pe 23 februarie, în jurul orei 00:40, polițiștii Serviciului Rutier Olt au depistat, pe Drumul Expres 12, un autoturism ce circula cu viteza de 204 km/h, pe un sector de drum cu limita maximă de viteză de 120 de km/h.

„Autoturismul a fost oprit, iar la volanul acestuia a fost identificat un bărbat, în vârstă de 32 de ani, din municipiul București”, au transmis reprezentanții IPJ Olt.

În timpul raziei, polițiștii au mai depistat, tot pe Drumul Expres 12, un autoturism ce circula cu viteza de 194 de km/h.

Autoturismul a fost oprit, iar la volanul acestuia a fost identificat un tânăr, în vârstă de 23 de ani, din municipiul Slatina.

Șoferii au rămas fără permis timp de patru luni.

„Cei doi conducători auto au fost sancționați contravențional, iar, ca măsură complementară, polițiștii le-au reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 120 de zile, fiindu-le eliberată o dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație”, au mai arătat reprezentanții IPJ Olt.

Alți trei șoferi sunt cercetați pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe

Astfel, la data de 24 februarie a.c., în jurul orei 17:15, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Balș au depistat pe strada Nicolae Bălcescu, din orașul Balș, un bărbat, în vârstă de 50 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, având o alcoolemie de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, în jurul orei 17:20, polițiștii Secției nr. 11 Poliție Rurală Verguleasa au depistat pe Drumul Județean 678, în comuna Dobroteasa, un bărbat, în vârstă de 37 de ani, din comuna Crângeni, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism, având o alcoolemie de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, în jurul orei 19:40, polițiștii Biroului Rutier Slatina au depistat pe strada Stejarului, din municipiul Slatina, un bărbat, în vârstă de 55 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, având o alcoolemie de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cele trei cazuri, conducătorii auto au fost conduși la o unitate spitalicească, unde le-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Pe numele acestora, polițiștii au întocmit câte un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Polițiștii olteni vor continua acțiunile de control în perioada următoare.