Senatorul Liviu Voiculescu (PNL), despre rotativa guvernamentală: Vom respecta protocolul

Invitat joi, 2 martie, la emisiunea moderată de Laura Mira, Imperativ, de la postul local Olttv, senatorul Liviu Voiculescu, președintele PNL Olt, a dat asigurări că rotativa guvernamentală, prin care conducerea Guvernului ar urma să fie preluată de liderul PSD, Marcel Ciolacu, va avea loc, fiind respectat protocolul semnat de Coaliție.

Voiculescu a spus că schimbarea politică se va realiza până la finalul lunii mai.

„Decizia politică a Partidului Național Liberal, și spun asta ca om care face parte din Biroul Politic Național, este aceea de a respecta protocolul, așa cum el a fost semnat. Cu schimbarea premierului, a secretarului general și a celor doi miniștri, de Finanțe și Transporturi. Acest lucru a fost hotărât în urmă cu două ședințe, am reconfirmat voința politică de a respecta protocolul. S-a discutat, dacă pică fix pe 25 mai, când este Ziua Eroilor, să devansăm câteva zile. Se va face în jurul date de 25 mai, până la finalul lunii mai, este hotărârea pe care am luat-o împreună cu președintele PNL, prim-ministrul Nicolae Ciucă. La acest moment, nu putem vorbi decât de respectarea protocolului , așa cum a fost el semnat.

Mandatul Biroului Politic Național către președintele partidului este să respectăm protocolul în tocmai, fără să negociem funcții, ministere, să se schimbe doar premierul, secretarul general, ministerul de Finanțe și ministrul Transporturilor. Secretarii generali rămân așa, nu se pornește iar o negociere, nu se vor schimba și prefecții”, a spus președintele PNL Olt, senatorul Liviu Voiculescu.