O tânără din Caracal a fost prinsă conducând cu 190 de km/oră, pe un drum național

Doi tineri din Caracal, județul Olt, un bărbat și o femeie, au fost înregistrați de aparatul radar cu vitezele de 189 și 190 km/h.

Astfel, tânăra prinsă cu 190 de km/oră în afara localității Zănoaga a rămas fără permisul de conducere și a fost amendată.

„O tânără, de 28 de ani, din municipiul Caracal, a fost înregistrată de aparatul radar în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 6, în afara localității Zănoaga, cu viteza de 190 km/h.

Aceasta a fost sancționată contravențional, conform prevederilor O.U.G. nr.195/2002 Rep., fiind dispusă și măsura complementară de suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 120 de zile”, se arată într-un comunicat al IPJ DOlj.

Lucrurile au stat la fel cu bărbatul de 31 de ani, din municipiul Caracal, care avea 189 km/h, tot pe DN6, în afara localității Leu.

„Un bărbat, de 31 de ani, din municipiul Caracal, a fost înregistrată de aparatul radar în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 6, în afara localității Leu, cu viteza de 189 km/h.

Acesta a fost sancționat contravențional, conform prevederilor O.U.G. nr.195/2002 Rep., fiind dispusă și măsura complementară de suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 120 de zile”, au mai transmis polițiștii doljeni.

În ultimele 72 de ore, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj au acționat pe principalele drumuri din județ pentru reducerea riscului rutier, prin depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză sau conduc autoturisme sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, fiind organizate și patru acțiuni tip ”Blitz”, trei în municipiul Craiova și una pe raza de competență a Poliției Municipiului Băilești.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au aplicat 811 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 220.000 de lei, au reținut 77 de permise de conducere, retras 22 certificate de înmatriculare și constatat 27 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.