12 percheziții la domiciliile unor persoane bănuite de braconaj. 25 de ogari, în gospodăriile suspecților

Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, au efectuat 12 percheziții domiciliare, la locuințele a 10 persoane cu vârste cuprinse între 16 și 49 de ani, bănuite de săvârșirea infracțiunilor de braconaj și transportul vânatului dobandit în alte condiții decât cele legale.

Descinderile au avut loc în perioada 25 februarie-5 martie 2023, în gospodăriile suspecților din localitățile Slatina, Drăgănești-Olt, Mărunței, Coteana, Stoenești, Tia Mare și Dobrosloveni fiind descoperiți 25 de câini din rasa ogari, dar și proiectoare, echipamente de comunicare mobilă și trofee.

„În fapt, persoanele sunt cercetate într-un dosar penal, fiind bănuite de fapte de braconaj, săvârșite în cursul anilor 2022 – 2023, pe fondurile cinegetice din județul Olt.

Perchezițiile domiciliare au fost executate de către polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, în baza unor mandate de percheziție emise de către Judecătoria Municipiului Caracal.

Cu ocazia perchezițiilor, polițiștii au identificat și ridicat în vederea continuării  cercetărilor: 7 dispozitive de iluminare tip proiector, 2 dispozitive de vedere pe timpul nopții, 2 dispozitive optice, 2 echipamente de comunicare mobilă, trofee și fragmente osoase ce ar proveni de la exemplare de interes cinegetic și 25 de câini din rasa ogar, care au fost încredințați asociațiilor de vânătoare care gestionează fondurile cinegetice vizate”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Zece persoane au fost conduse la sediul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, în vederea audierii.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul S.A.S Olt, Serviciul de Investigații Criminale, Serviciul Criminalistic, Poliția Municipiului Caracal și Poliția Orașului Drăgănești-Olt din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

În cauză, polițiștii continuă cercetările pentru documentarea activității infracționale și dispunerea măsurilor legale care se impun.

foto deschidere: arhivă