FOTO. Bărbat, arestat preventiv după ce a condus fără permis. A fost urmărit pe străzile din Drăgănești-Olt și a lovit autospeciala polițiștilor

Un bărbat de 47 de ani, din Satu Mare, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce a fost prins conducând pe străzile din Drăgănești-Olt, fără a avea permis de conducere. Totodată, a refuzat să-i fie prelevate mostre biologice.

Acesta nu a oprit la semnalele polițiștilor, fiind urmărit pe străzile din Drăgănești, acroșând autospeciala MAI.

„În fapt, la data de 4 martie a.c., în jurul orei 21:45, polițiștii din cadrul Politiei Orașului Drăgănești-Olt, în timp ce desfășurau activități specifice pe strada Nicolae Titulescu, din localitate, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, care nu a oprit și și-a continuat deplasarea. Polițiștii au procedat la urmărirea autovehicului, fiind oprit în trafic și imobilizat, pe strada Livezilor din aceeași localitate, moment în care conducătorul auto a încercat să se sustragă, acroșând autospeciala M.A.I”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Cu ocazia verificărilor, polițiștii au constatat că șoferul autoturismului nu posedă permis de conducere.

Întrucât, acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, bărbatul a refuzat transportul la unitatea spitalicească în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la recoltarea de probe biologice.

În data de 5 martie a.c., bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, ulterior, la aceeași dată, Judecatoria Caracal a admis măsură parchetului și a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru o perioadă de 30 de zile.

Barbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.