Peste 300 de amenzi, după controalele derulate în Slatina. 17 permise de conducere, reținute. Tânăr de 22 de ani, prins drogat pe strada Banului

În urma controalelor derulate pe străzile din municipiul Slatina, în perioada 9-12 martie, polițiștii au aplicat 318 de amenzi, în valoare totală de peste 100.000 de lei.

Totodată, polițiștii au reținut 17 permise de conducere, respectiv 6 pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, 6 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 5 pentru alte abateri la regimul rutier.

De asemenea, polițiștii au reținut 42 de certificate de înmatriculare, fiind constatate și 3 infracțiuni la regimul rutier.

Oamenii legii au făcut public cazului unui tânăr de 22 de ani, din comuna Milcov, care a fost prins conducând drogat pe strada Banului din Slatina.

„La data de 12 martie a.c., în jurul orei 18:40, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Olt, în timp ce desfășurau activități specifice pe strada Banului din municipiul Slatina, au oprit pentru control un autoturism, condus de un tânăr, în vârstă de 22 de ani, din comuna Milcov.

În urma verificărilor efectuate, întrucât tânărul prezenta un comportament suspect, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul DrugTest, care a indicat prezența unor substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv, respectiv MDMA.

Acesta a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Slatina pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a prezenței substanțelor psihoactive în organism.

Pe numele tânărului, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, fiind continuate cercetările”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Acţiunile s-au desfăşurat pe principalele artere din municipiul Slatina și au vizat conducătorii auto care nu respectă regulile de circulație și pun în pericol participanții la traficul rutier.

În acest sens, 92 de polițiști din cadrul Serviciului Rutier Olt, Biroului Rutier Slatina, Biroului Rutier Caracal și polițiști rutieri ai Politiei Orașului Corabia, Politiei Orașului Balș, Poliției Orașului Scornicești și Poliției Orașului Piatra-Olt, au folosit atât aparatele radar cât și aparatele etilotest.