Procuror de la Parchetul Olt, despre dosarul de corupție de la Poliția Corabia: S-au ridicat înscrisuri și suporturi optice ale înregistrărilor făcute cu aparatele radar


Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt instrumentează dosarul de corupție în care sunt implicați polițiști din Corabia. În acest dosar, s-au efectuat percheziții miercuri, 15 martie, la sediile Serviciului Rutier al Inspectoratului de Poliție Județean Olt și Poliției orașului Corabia, dar și la locuințele a patru polițiști din Corabia.

Reprezentanții Parchetului Olt au precizat că cercetările sunt făcute in rem, ancheta fiind în desfășurare. Cert este că au fost ridicate înscrisuri și suporturi optice ale înregistrărilor făcute cu aparatele radar.


„Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public în legătură cu perchezițiile efectuate în cursul zilei de 15 martie 2023 la domiciliul unor persoane fizice calificate (polițiști), respectiv la sediul unor autorități publice precum Serviciul Poliției Rutiere Olt și Poliția Orașului Corabia, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt precizează că activitățile s-au desfășurat într-un dosar penal instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt și au avut ca scop ridicarea de înscrisuri și suporturi optice ale înregistrărilor făcute cu aparatele radar. Cercetările se efectuează «in rem», în legătură cu infracțiuni de corupție, fals și distrugere de înscrisuri circumscrise anului 2022, în legătură cu fapte pretins a fi comise de către lucrători de poliție din cadrul Poliției Corabia. În acest moment al anchetei nu pot fi făcute alte precizări, urmând ca imediat ce stadiul cercetărilor va permite să fie emis un nou comunicat”, a declarat prim-procuror Anca Anuța, adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.


Reamintim că șase percheziții au avut loc miercuri, 15 martie, la Serviciul Rutier Olt și sediul Poliției Rutiere Corabia, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, dar și la domiciliile a patru polițiști din Corabia, descinderile fiind organizate de ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Olt – Direcţia Generală Anticorupţie a Ministerului Afacerilor Interne, într-un dosar penal instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

foto: arhivă, internet