Percheziții în Slatina, Piatra-Olt și Pleșoiu. Polițiștii olteni nu spun ce au făcut suspecții

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Olt, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, au efectuat joi dimineață, 16 martie, percheziții în Slatina, Piatra-Olt și Pleșoiu.

În comunicatul transmis presei, nu se arată ce fapte au făcut bărbații de 42, 49 și 70 de ani, din județul Olt, de au intrat în vizorul anchetatorilor, precizându-se doar că se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și inducerea în eroare a organelor judiciare.

„În această dimineață, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Olt, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, au pus în aplicare 3 mandate de percheziție, la domiciliile unor persoane fizice (2) si sediul unei persoane juridice din județul Olt.

În fapt, 3 bărbați cu vârstele de 42, 49 și 70 de ani, din localitățile Slatina, Piatra- Olt și Pleșoiu sunt cercetați într-un dosar penal, instrumentat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și inducerea în eroare a organelor judiciare.

Cu ocazia perchezițiilor, polițiștii au ridicat înscrisuri, sisteme de calcul și telefoane mobile, în vederea documentării activității infracționale a persoanelor bănuite.

Pentru bărbații de 70 de ani, respectiv 49 de ani au fost dispuse mandate de aducere, aceștia urmând sa fie conduși la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, în vederea audierii.

Perchezițiile au fost efectuate cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.