Procedura pentru finalizarea Tronsonului 1 din Drumul Expres Craiova-Pitești, relansată. Grindeanu: Stadiul lucrărilor la data rezilierii contractului, 57,06 la sută

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat vineri, 17 martie, că documentația pentru lansarea licitației privind finalizarea Tronsonului 1 (Craiova-Robănești) al Drumul Expres Craiova-Pitești a fost transmisă spre validare la ANAP.

Grindeanu spune că stadiul lucrărilor pe acest tronson, la dat rezilierii contractului inițial, era de 57 la sută.

„A fost relansată și procedura pentru finalizarea construcției Tronsonului 1(Craiova-Robănești) al DEx Craiova-Pitești!

CNAIR a transmis astăzi, spre validare la ANAP, documentația pentru lansarea licitației necesare  finalizării construcției celor 17,7 km ai acestui Tronson.

Valoarea și data limită de depunere a ofertelor vor fi vizibile după validarea anunțului de participare, iar durata noului contract de lucrări va fi de 18 luni.

Perioada de garanție a lucrărilor va fi cuprinsă între 5 și 10 ani, în funcție de oferta operatorului economic declarat câștigător al licitației.

Stadiul lucrărilor la data rezilierii contractului inițial (încheiat cu același constructor italian căruia i s-a reziliat contractul și pentru VO Timișoara Sud) era de 57,06%”, a arătat ministrul într-o postare pe pagina sa de socializare.

sursa foto: Facebook, Sorin Grindeanu