Podul peste Râul Olt, dintre Drăgășani și Poganu, se închide. SDN Slatina: „Nu prezintă siguranță pentru auto și pietoni”

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova a anunțat marți, 21 martie, că podul peste Râul Olt, dintre Drăgășani și Poganu, va fi închis.

Practic, începând cu 21 martie, circulația rutieră și pietonală se întrerupe total pe DN67B, km 119+236 – pod peste râul Olt, situat între Drăgășani și Poganu, comuna Verguleasa.

Într-o adresă semnată de Adrian Motorga, șeful Secției Drumuri Naționale (SDN) Slatina, se arată că podul nu este sigur pentru mașini și pietoni.

„Motivul închiderii circulației-podul de peste râul Olt nu prezintă siguranță pentru auto și pietoni”, se arată într-o adresă semnată de inginerul Adrian Motorga, șeful Secției de Drumuri Naționale Slatina.

Autoritățile au anunțat următoarele rute ocolitoare:

-DN67B-DN64-DJ678C-DJ678-DN67B Drăgășani-Fișcălia-Buciumeni-Câmpu Mare.

Se mai poate folosi și următoarea rută pentru autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mică de 10 tone:

DN67 B-DN64-DJ546G-DJ546-DN67 B Drăgășani-Strejești-Moșteni-Poganu.

Reamintim că Inspectoratul de Poliție Județean Vâlcea a transmis pe 9 martie că sunt restricții de circulație pe Drumul Național 67 B, la kilometrul 119, în afara municipiului Drăgășani, având în vedere că o parte a pasarelei pietonale a podului rutier de peste râul Olt, de la Poganu – Verguleasa, a început să se rupă. Ulterior, autoritățile au dispus, în regim de urgență, interzicerea traficului pietonal pe întreaga lungime a podului, dar și a mașinilor cu o masă mai mare de 7,5 tone.