Zona adiacentă străzii Cuza Vodă din Slatina va fi reabilitată. Un tronson din Dealul Viilor, modernizat

Primăria Slatina va demara lucrări de reabilitare în patru zone ale municipiului, proiectul urmând a fi executat de Direcția Administrarea Străzilor și Iluminatului Public Slatina. Astfel, va fi reabilitată zona adiacentă străzii Cuza-Vodă (foto deschidere), va fi amenajată o bandă de circulație strada Ecaterina Teodoriu- strada Artileriei, iar un tronson din strada Dealul Viilor-drum înfundat și strada Sudului vor fi modernizate.

Pentru reabilitarea zonei adiacente străzii Cuza Vodă durata de realizare este de 18 luni, iar valoarea investiției se ridică la peste 3,8 milioane de lei (fără TVA). În această zonă, vor fi reabilitate carosabilul și trotuarele, vor fi ridicate la cotă căminele existente și gurile de scurgere și vor fi executate șase cămine noi de vizitare.

De asemenea, municipalitatea va amenaja o bandă de circulație de peste 150 de metri liniari între străzile Ecaterina Teodoroiu-Artileriei, lângă locul de joacă din sensul giratoriu din cartierul Steaua, pentru fluidizarea traficului. Investiția este de peste 464.000 de lei (fără TVA), durata de execuție fiind de o jumătate de an.

O altă investiție propusă este modernizarea unui tronson din strada Dealul Viilor, drum înfundat, valoarea lucrărilor fiind de 123.000 de lei (fără TVA), cu o durată de execuție de trei luni.

Totodată, va fi modernizată și strada Sudului din Slatina, în prezent fiind cu balast, valoarea totală a investiției fiind de peste 833.000 de lei (fără TVA), durata de execuție fiind de șase luni. Strada are o lungime de 234 de metri, urmând să fie modernizate inclusiv trotuarele.

Bandă de circulație de peste 150 de metri liniari între străzile Ecaterina Teodoroiu-Artileriei, în sensul giratoriu din cartierul Steaua