CJ Olt, proiect pentru modernizarea Ambulatoriului Spitalului Slatina. Are o valoare de aproape 25 de milioane de lei

Consilierii județeni au aprobat joi, 30 martie, un proiect privind Reabilitarea, modernizarea și dotarea Ambulatoriului din cadrul Spitalului Slatina, cu o valoare totală de aproape 25 de milioane de lei, banii urmând să fie accesați prin Planul Național de Redresare și Reziliență-Componenta 12-Sănătate-Investiția1. Dezvoltarea infrastructurii medicale prespitalicești-Investiția specifică, unități de asistență medicală ambulatorie.

Lucrările de refacere constau în realizarea de finisaje moderne, vopsirea pereților cu vopsea antibacteriană, faianță în grupurile sanitare, montarea unor pardoseli din gresie antiderapantă în toalete. 

Durată de execuție este de 27 de luni, din care trei sunt pentru proiectare.

Președintele CJ Olt, Marius Oprescu, a precizat că tot în cadrul acestui proiect Ambulatoriul Spitalului Slatina va fi dotat cu aparatură de ultimă generație.

„Este un proiect pe care o să-l depunem pe fonduri europene, un proiect de aproximativ 4 milioane de euro. Astăzi, am aprobat indicatorii acelui proiect. Presupune, în mare, reabilitarea ambulatoriului şi, de asemenea, achiziţionarea de aparatură medicală şi mobilier pentru Ambulatoriul Spitalului Judeţean.

Se ştie exact axa, a fost trecută în proiect. Urmează ca în perioada următoare să-l şi depunem, se va deschide şi-l depunem”, a spus președintele CJ Olt, Marius Oprescu.

Amplele lucrări de reabilitare și modernizare la nivelul policlinicii Spitalului Slatina au fost finalizate în 2014, investiția fiind derulată cu fonduri europene, în valoare de aproape 20 de milioane de lei.