Inspectoratul de Jandarmi Olt, ședință omagială. 21 de jandarmi, avansați în grad

Jandarmeria Române a ajuns la 173 de ani de la înființare, evenimentul fiind celebrat luni, 3 aprilie, și de către Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt. Astfel,  Sala Europa din cadrul CJ Olt a găzduit o ceremonie prin care au fost trecute în revistă cele mai importante evenimente din istoria Jandarmeriei Române, totodată 21 de jandarmi olteni fiind avansați în grad, trei ofițeri și 18 subofițeri.

La ședința omagială, pe lângă colonelul Emanuel Botan, șeful Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Olt, gazda evenimentului, au mai fost prezenți: prefectul județului, Florin Homorean, subprefecții Ana Maria Ciaușu și Cosmin Floreanu, vicepreședintele CJ Olt, Virgil Delureanu, viceprimarul Slatinei, Alexandru Berechet, șeful IPJ Olt, comisarul șef Ionuț Ilinca, o delegație de la Baza Deveselu, dar și procurorul șef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Daniela Aspra.

Evenimentul s-a încheiat pe platoul din fața CJ Olt, unde au putut fi vizitate standuri de prezentare cu armamentul, autospecialele și un ATV din dotarea jandarmilor olteni.

Alexandru Berechet, viceprimarul Slatinei

Procurorul Daniela Aspra