A fost deschis Compartimentul de Chirurgie Vasculară de la Spitalul Slatina. Are cinci paturi

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Slatina au anunțat miercuri, 5 aprilie, că un nou serviciu medical a fost înființat la nivelul unității medicale. Astfel, Compartimentul Chirurgie Vasculară funcționează din 3 aprilie, în cadrul Secției Chirurgie Generală, cu cinci paturi.

Medicul Andreea Moraru va îngriji pacienții care se adresează Compartimentului Chirurgie Vasculară, unitatea medicală obținând toate avizele necesare de la Ministerul Sănătății.

Compartimentul este singurul de la nivelul județului Olt care oferă astfel de servicii.

„Anunțăm că, începând de luni, 3 aprilie 2023, funcționează în cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina Compartimentul Chirurgie Vasculară-serviciu medical nou, care va deservi întreg județul Olt, întrucât nicio unitate sanitară publică din județul nostru nu furnizează acest gen de servicii medicale.

Compartimentul funcționează cu medic de specialitate, are cinci paturi și își desfășoară activitatea în cadrul Secției Chirugie Generală, la etajul 2 din Pavilionul central, cu acces la cele două sectoare septic și aseptic. Pacineții beneficiază de îngrijiri specifice la nivelul sălilor de pansamente existente în cadrul Secției Chirugie Generală, iar activitatea operatorie se desfășoară în Blocul Operator Central, în sălile de operații atribuite Secției de Chirurgie Generală”, se arată într-un comunicat al Spitalului Slatina.

Potrivit unității medicale din Slatina, Compartimentul de Chirurgie Vasculară asigură acoperirea unei game largi de patologii vasculare periferice, precum arterială, venoasă, boală aorto-iliacă, ischemie acută și critică periferică membre inferioare și superioare, patologie traumatică arterială și venoasă, abord vascular pentru hemodializa cronică, boala venoasă cronică, precum și complicații.

„Motivul principal care a stat la baza deciziei de a înființa noul compartiment constă în faptul că, în ultima perioadă,  din ce în ce mai mulți pacienți se adresează Spitalului Județean de Urgență Slatina cu patologii vasculare periferice și erau îndrumați către celelalte unități sanitare pentru diverse proceduri de chirurgie vasculară.

Încă de la deschidere, s-a prezentat un pacient, care a beneficiat de tratament de specialitate și care are evoluție favorabilă.

Alături de Consiliul Județean Olt depunem toate eforturile să creștem constant calitatea serviciilor medicale și să dezvoltăm condiții optime pentru pacienți și pentru corpul medical care își desfășoară activitatea în unitate noastră sanitară”, arată managerul celei mai mari unități medicale din Slatina, Angela Nicolae.