Fermierii olteni, protest cu utilajele agricole pe străzile din Slatina

Fermierii olteni vor protesta vineri, 7 aprilie, în intervalul orar 12.00-15.00, pe străzile din municipiul Slatina. Este un protest al producătorilor de cereale, care sunt nemulțumiți că piața a fost invadată cu produse din Ucraina. Astfel de acțiuni de protest sunt organizate în toată țara.

Aproximativ 65 de tractoare, camioane și autoturisme se vor deplasa cu viteză redusă pe traseul Bulevardul A.I Cuza-Vintilă Vodă, strada George Poboran și Strada Constantin Brâncoveanu din Slatina, județul Olt.

„Acțiunea de protest constă în deplasarea cu viteză redusă a mijloacelor de transport (aproximativ 65 de utilaje: tractoare agricole, camioane și autoturisme).

Locul de întâlnire al acestora va fi sensul giratoriu din proximitatea gării pe traseul: Bld. A. I. Cuza – strada Vintilă Vodă – strada George Poboran – Strada Constantin Brâncoveanu.

Mijloacele de transport vor fi însoțite pe timpul deplasării de către echipaje ale poliției rutiere.

Conform cadrului legal, Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt va asigura măsurile de ordine și siguranță publică și va relaţiona permanent, prin echipele de dialog, cu organizatorii şi vor acţiona pentru asigurarea protecției participanţilor şi pentru prevenirea şi combaterea incidentelor, care ar putea să afecteze climatul de ordine şi siguranţă publică”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt.

foto: prezentare generală, Slatina