Procurorii descriu cum minorul de 16 ani și-a atacat profesoara. „Împărțea foile cu teste către elevi, în momentul în care a ajuns la banca inculpatului, acesta din urmă a lovit-o cu un cuțit în gât”

Procurorii Parchetul de pe lângă Tribunalul București  au descris cum adolescentul de 16 ani și-a atacat profesoara cu un cuțit, precizând că și-a premeditat fapta. Mai mult de atât, copilul s-ar fi interesat despre pedeapsa pe care o riscă.

Minorul este cercetat pentru tentativă de omor, port sau folosire fără drept de obiecte periculoase, dar și tulburarea ordinii și liniștii publice.

„La data de 05.04.2023, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au pus în mișcare acțiunea penală și au luat măsura reținerii față de un inculpat minor (în vârstă de 16 ani), cercetat pentru comiterea infracțiunilor de tentativă de omor calificat, port sau folosire fără drept de obiecte periculoase și tulburare a ordinii și liniștii publice”, se arată într-un comunicat al Ministerului Public.

Procurorii descriu cum profesoara împărțea foile cu teste elevilor, iar atunci când a ajuns la banca tânărului, acesta a lovit-o cu un cuțit în gât.

„La data de 05.04.2023, în jurul orei 12:30, în timp ce persoana vătămată, în vârstă de 26 de ani, profesoară la un liceu din mun. București, începuse ora de predare la clasa a X-a și împărțea foile cu teste căre elevi, în momentul în care a ajuns la banca inculpatului, acesta din urmă a lovit-o cu un cuțit în gât, provocându-i o plagă înjunghiată în regiunea cervicală anterioară. Inculpatul a premeditat săvârșirea faptei prin aceea că s-a interesat despre pedeapsa aplicabilă, a făcut planuri în legătură cu modul în care urma să acționeze și s-a înarmat cu un cuțit. Din modul în care a acționat, lovind victima cu o armă cu potențial letal într-o zonă vitală, rezultă că inculpatul a acceptat că acțiunile sale pot duce la decesul victimei, care nu s-a produs din hazard.

Inculpatul a purtat și folosit un cuțit într-o instituție de învățământ, iar prin violențele exercitate asupra persoanei vătămate în fața colegilor de clasă a tulburat ordinea și liniștea publică, provocând sentimente de teamă, indignare și insecuritate”, se mai arată în comunicatul citat.

Procurorii au sesizat judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul București cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Serviciul Omoruri.

foto: arhivă, prezentare generală, mașină de poliție