Un pacient de 46 de ani s-a aruncat de la etajul trei al Spitalului Slatina

Un pacient de 46 de ani, din comuna Mărunței, județul Olt, s-a aruncat sâmbătă, în jurul orei 13.40, de la etajul al treilea al Spitalului Județean de Urgență Slatina.

Directorul medical al Spitalului Slatina, medicul Florin Popa, a precizat că pacientul era internat pe Secția de Medicină Internă din 20 aprilie.

„Un pacient de 46 de ani cu etilism cronic s-a aruncat de la etajul al treilea, în jurul orei 13.40. Acesta fusese internat pe Secția de Medicină Internă pe 20 aprilie, având o ciroza hepatică decompensată și encefalopatie. A fost agitat și în timpul gărzii trecute, când s-a dispus contenția acestuia pe bază de semnătură a rudelor sale, conform procedurilor Spitalului Slatina. Bărbatul a avut agitație psihomotorie și astăzi (sâmbătă, 22 aprilie n.r.), era în sevraj alcoolic. Deși fusese contenționat, conform procedurilor de la nivelul spitalului, acesta a reușit să scape și s a aruncat de la etajul al treilea. Inițial, a fost resuscitat cu succes, dar în timp ce era transportat la CT pentru investigații a intervenit un nou stop cardiorespirator, ulterior fiind declarat decesul”, a declarat chirurgul plastician, Florin Popa.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpa.

„La data de 22 aprilie 2023, în jurul orei 13:50, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că o persoană se află întinsă pe sol în curtea Spitalului Județean de Urgență Slatina.

La fața locului, s-au deplasat echipa operativă din cadrul Poliției Municipiului Slatina.

Din primele verificări, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat, în vârstă de 46 de ani, din comuna Mărunței, județul Olt, ar fi căzut de la etajul 3 al Spitalului Județean de Urgență Slatina.

În urma evenimentului, bărbatul nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind constatat decesul.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, fiind continuate cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.