VIDEO. Un adolescent, din Balș, a dat o spargere la o societate comercială, de unde a furat bani, un laptop și cheile unei mașini. A fost reținut

Un minor de 17 ani, din Balș, județul Olt, a dat o spargere, în noaptea de 23 spre 24 aprilie, la o firmă din orașul de pe Olteț, de unde ar fi furat 19.000 de lei, un portofel cu 400 de lei, un laptop și cheile unui autoturism. Adolesecentul este cercetat pentru furt calificat și a fost reținut.

Polițiștii au fost sesizați de către un cetățean sârb, care s-ar fi plâns ca persoane străine au pătruns în interiorul firmei, furându-i mai multe bunuri.

„În fapt, la data de 24 aprilie 2023, în jurul orei 02:45, polițiștii Poliției Orașului Balș au fost sesizați de către un tânăr, în vârstă de 24 de ani, cetățean sârb, cu privire la faptul că persoane necunoscute ar fi sustras mai multe bunuri și valori din interiorul unei societăți comerciale din orașul Balș.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, fiind continuate cercetările în vederea identificării autorilor și dispunerii măsurilor legale.

În urma activităților investigativ-operative, polițiștii au stabilit faptul că, în noaptea de 23/24 aprilie 2023, un minor, în vârstă de 17 ani, din orașul Balș, ar fi pătruns, prin efracție, în incinta unei societăți comerciale, de unde ar fi sustras mai multe bunuri, respectiv: o cutie metalică ce conținea 19.000 de lei, un portofel ce conținea 400 de lei, un laptop, cheile unui autoturism și o pungă cu monede în valoare de aproximativ 80 de lei.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost recuperate următoarele bunuri: cutia metalică, 15.400 de lei și trei telefoane mobile ce au fost achiziționate din suma de bani sustrasă”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

În urma probatoriului administrat, la data de 24 aprilie 2023, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, pe numele minorului a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, urmând ca marți, 25 aprilie, să fie prezentat instanței de judecată cu propuneri legale.

VIDEO: AICI