DSP Olt a raportat patru noi decese din cauza COVID. Cei patru aveau și boli asociate

DSP Olt a raportat astăzi, 5 mai, patru noi decese din cauza virusului SARS-COV2 și 17 cazuri noi, numărul infectărilor de la începutul pandemiei ajungând la 14.286, din care 13.655 persoane s-au vindecat, 62 sunt internate în unitățile medicale din județ, 16 fiind în stare gravă la Terapie Intensivă.

204 olteni sunt în izolare la domiciliu, iar 377 se află în carantină acasă. De la începutul pandemiei au fost efectuate 54.479 teste la nivelul județului Olt.

Au fost înregistrate 364 decese, ultimii olteni răpuși fiind vârstnici, care aveau și boli asociate.

Primul deces este cel al unui bărbat, de 77 de ani, din mediul rural. Pe 20 aprilie acesta a fost confirmat cu virusul SARS-COV2, iar la o săptămână distanță a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Avea și boală cronică renală, stadiul V, boală toxică a ficatului. A murit pe 3 mai.

O femeie, de 79 de ani, din mediul rural, a fost confirmată pe 19 aprilie cu COVID, pe 26 ajungând la Spitalul Județean de Urgență Slatina, pentru îngrijiri medicale de specialitate. Avea și hipertensiune arterială, citoliză hepatică, cataractă la ochiul stâng. A murit pe 2 mai, iar potrivit DSP Olt, cauzele decesului au fost stopul cardiorespirator, insuficiența respiratorie acută, bronhopneumonie și infecție Covid-19.

Autoritățile au precizat că a murit din cauza infectării cu SARS-COV2 și un bărbat, de 60 de ani, din mediul urban. Acesta a ajuns la Spitalul Slatina pe 18 aprilie când a și fost confirmat cu SARS-COV2. Suferea și de tumoră malignă laringe, carcinom al canalului biliar intrahepatic. A murit pe 3 mai.

Ultimul deces raportat miercuri, 5 mai, este cel al unui bărbat de 70 de ani, din mediul urban. Acesta s-a internat pe 14 aprilie la Spitalul Orășenesc Corabia, când a și fost confirmat cu virusul. Pe 22 aprilie, pacientul a fost transferat la Spitalul Județean Târgu Jiu. Avea hipertensiune arterială primară, diabet zaharat dezechilibrat, sechelele unui accident vascular cerebral și tromboză venoasă profundă membru inferior drept. A murit pe 2 aprilie.