Oprescu, despre stabilirea parlamentarilor PSD Olt în următoarea legislatură: „Vom vedea dacă lista va rămâne în această formă sau dacă va suferi modificări”

Președintele PSD Olt, Marius Oprescu, a declarat joi, 27 aprilie, că nu au fost demarate discuțiile privind lista parlamentarilor olteni, pentru viitoarea legislatură.

Oprescu a precizat că, la momentul oportun, se va ști exact dacă lista rămâne neschimbată sau dacă vor apărea modificări.

„Nu avem discuții în acest moment, până la parlamentare (n. red. alegeri parlamentare) mai este un an și jumătate și cred că este important acum să ne facem bine treaba, atât la nivel național, dar și local, în fața cetățenilor care ne-au acordat votul. Vom vedea, la momentul respectiv, dacă lista va rămâne în această formă sau dacă va suferi modificări”, a spus Oprescu.

Întrebat dacă va fi făcută rotativa guvernamentală, liderul social-democrat din județ a spus că aceasta va avea loc, însă nu se știe exact data.

„Cu siguranță, din punctul meu de vedere, această rotativă va avea loc. Nu este o dată stabilită foarte clar când ea va fi făcută, dar cu siguranță ea va avea loc. Dacă m-aș pronunța de acum, dacă Oltul va avea un ministru, cred că nu ar fi corect față de colegii mei. Cu siguranță, ca de fiecare dată, Oltul fiind unul dintre județele fruntașe în cadru PSD vom încerca să avem oameni în structurile naționale”, a adăugat Oprescu.

La Alegerile parlamentare din 2020, PSD Olt a obținut aproape 77.000 de voturi, adică 58, 13 la sută, cel mai bun scor din rândul organizațiilor social-democrate de la nivel național. În aceste condiții, PSD Olt a trimis în Parlament senatorii Paul Stănescu şi Siminica Mirea şi deputaţii Marius Iancu, Cătălin Grecu, Florin Barbu, Adrian Chesnoiu şi Emil Albotă.

În 2024 vor fi organizate alegeri parlamentare, dar și alegeri prezidențiale, alegeri locale și alegeri europarlamentare.