Peste 100 de permise de conducere, reținute în Olt. Cele mai multe, pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei legale

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au desfășurat, în perioada 28 aprilie-2 mai, mai multe controale pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică,  dar și pentru prevenirea accidentelor rutiere şi depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice.

Astfel, potrivit IPJ Olt, în această perioadă, poliţiştii au intervenit la aproximativ 250 de solicitări, dintre acestea 176 fiind sesizate prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112.

În cadrul activităţilor desfăşurate au fost aplicate 755 de amenzi, în valoare totală de peste 250.000 de lei.

În urma raziilor derulate pe drumurile din Olt, au fost reținute 112 permise de conducere, cele mai multe fiind pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime admise.

„Pentru neregulile constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 112 permise de conducere, dintre care 92 pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime legale admise, 6 pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice (având o concentrație alcoolică mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat) și 14 pentru alte abateri.

De asemenea, au fost reținute și 13 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale, fiind constatate și 14 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Polițiștii olteni au dat exemplul unui motociclist din Slatina care a fost prins conducând pe o stradă din municipiu fără ca permisul de conducere să corespundă categoriei din care făcea parte vehiculul.

„La data de 1 mai a.c., în jurul orei 20:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Slatina, în timp ce desfășurau activități specifice pe strada Cireașov din municipiul Slatina, au oprit pentru control o motocicletă condusă de un bărbat, în vârstă de 38 de ani, din localitate.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu avea dreptul de a conduce motocicleta pe drumurile publice întrucât permisul de conducere nu corespundea categoriei din care făcea parte vehiculul, respectiv, categoria A.

De asemenea, motocicleta nu avea încheiată o poliță de răspundere civilă, motiv pentru care polițiștii i-au reținut bărbatului certificatul de înmatriculare și plăcuța cu numărul de înmatriculare, eliberându-i o dovadă fără drept de circulație.

Pe numele bărbatului a fost întocmit și un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, se mai arată în comunicatul IPJ Olt.