Șase animale au fost găsite moarte, pe un câmp din Radomirești

Șase animale au fost ucise și apoi abandonate pe un câmp din extravilanul comunei Radomirești, judetul Olt. Primarul localității, Nicușor Sîia, spune ca proprietarii nu au fost încă identificați, pentru că animalele nu aveau cip.

Descoperirea a fost făcută pe 28 aprilie, iar polițiștii olteni au deschis un dosar penal.

„La data de 28 aprilie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, s-au sesizat, din oficiu, cu privire la faptul că persoane necunoscute ar fi ucis 6 animale, respectiv 4 asini și 2 cabaline, iar cadavrele acestora le-ar fi abandonat pe extravilanul comunei Radomirești.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uciderea animalelor, cu intenție, fără drept, cercetările fiind continuate pentru identificarea autorilor și dispunerea măsurilor legale”, se arată într-uncomunicat al IPJ Olt.

Primarul din comuna Radomirești, Nicușor Sîia, a declarat că niciun animal nu avea cip.

„Noi am sesizat, vineri, poliția și DSVSA. Au venit pe acel câmp și s -a făcut o anchetă, dar nu a fost găsit niciun cip. DSVSA ne-a spus ca nu este niciun pericol de boala și să îngropăm animalele”, a spus primarul din Radomirești.