47 de probe de legume și fructe din străinătate, analizate în Laboratorul DSVSA Olt. Nu au fost rezultate neconforme pentru pesticide

47 de probe de legume și fructe din străinătate au fost analizate, în acest an, în Laboratorului Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt (foto).

Legumele și fructele erau din Turcia, China, Ecuador și Egipt și nu s-au înregistrat rezultate neconforme.    

„În perioada 01.01.-08.05.2023, în cadrul Laboratorului Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt au fost analizate 47 probe de legume și fructe în vederea determinării reziduurilor de pesticide din produse alimentare de origine nonanimală .

Probele au fost prelevate în cadrul Programului de supraveghere și control pentru anul 2023, din depozite de destinație și supermarketuri, din județele arondate de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor pentru afluirea probelor către  Laboratorului Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt, respectiv din județele Argeș, Teleorman, Dolj, Gorj, Mehedinți, Vâlcea. Majoritatea probelor recepționate au avut origine Turcia, dar și China, Ecuador, Egipt.

Nu au fost rezultate neconforme, respectiv depășiri ale reziduurilor de pesticide în legumele și fructele analizate”, se arată într-un comunicat al DSVSA Olt.