Cete de călușari ajung la Radomirești, pe 7 iunie, în cadrul celei de a treia ediții a Festivalului „Călușului Oltenesc”

Primăria comunei Radomirești se implică în organizarea celei de a treia ediții a Festivalului „Călușului Oltenesc”. Astfel, pe 7 iunie, în intervalul orar 10.30-13.00, demonstrații călușărești vor avea loc în toate satele din comuna Radomirești: Crăciunei, Radomirești, Poiana și Călinești.

După dansul tradițional pe ulițele satelor, la terenul de fotbal din comuna Radomirești, începând cu ora 16.00, va avea loc un spectacol extraordinar, pe scenă urmând să urce următoarele ansambluri folclorice: „Călușul” din Scornicești, „Mugurelul” din Dăneasa, „Brebenașii” din Brebeni, „Bujorelul” din Radomirești, „Călușul Junior” din Scornicești, „Cotenița” din Coteana, „Dobruneanca” din Dobrun, „Doina Călmățuiului” din Seaca, „Dorofeiul” din Nicolae Titulescu, „Hora” din Drăgănești-Olt, „Izvorașul” din Izvoarele, „Mugurașii Oltului” din Pleșoiu, „Plaiurile Oltețului” din Osica de Sus, „Vedea Văleni” din Văleni, dar și clasa de dans popular CJCA Olt din Sâmburești.

Printre soliștii vocali participanți se numără: Alexia Rotaru, Antonia Tabacu și Grupul Vocal Florile Oltului, dar și Ansamblul Folcloric „Doina Oltului”.

Centrul Județean de Cultură și Artă Olt și Palatul Copiilor „Adrian Băran” Slatina organizează, în perioada 4-11 iunie, Festivalul „Călușului Oltenesc”, participând formații de călușari din Curtișoara, Dobrun, Pleșoiu, Sâmburești, Vâlcele, Izvoarele, Brebeni, Osica de Sus, Scornicești și Sârbii-Măgura.

foto: călușari din comuna Radomirești