CJ Olt vrea să construiască un pod la Verguleasa, pentru mașinile mici. Oprescu: Sperăm ca într-o lună să fie funcțional

Consilierii județeni au aprobat, în ședința de joi, 25 mai, documentația tehnico-economică pentru obiectivul de investiții „Construire variantă de circulație peste contracanal, pe DJ648A”, la Verguleasa.

Din cauza intervenției la podul de peste râul Olt, în aval de hidrocentrala Drăgășani, circulația pe drumul național DN67B a fost închisă în zona podului ce leagă județele Vâlcea și Olt. Pentru a se devia traficul de pe DN67B este necesară construirea unei variante de circulație pe DJ648A, la km 3+458, peste contracanalul mal stâng al Hidrocentralei Drăgășani.

Astfel, va fi construit un pod de 6 metri lățime și 10 metri lungime, din cinci tuburi în baterie, cu două baterii fiecare tub, având diametrul de 1.500 mm, peste contracanal mal stâng.

Valoarea totală a investiției cu TVA este de 1.005.697 de lei, durata de execuție fiind de trei luni de la data emiterii ordinului pentru începerea lucrărilor, sursa de finanțare fiind bugetul local al județului Olt.

Președintele CJ Olt, Marius Oprescu, a precizat că podul va putea fi traversat de mașinile cu o greutate mai mică de șapte tone.

„Referitor la podul de la Verguleasa, este un traseu pe un drum judeţean care trece peste barajul din satul Dumitreşti, numai că peste contracanalul de fugă care este al Hidroelectrica, nu exista un pod. Acum este un pod improvizat care nu are niciun fel de acte şi niciun fel de autorizaţie. Noi astăzi am aprobat indicatorii pentru un proiect ,pentru a construi cu acordul şi avizul Hidroelectrica un pod oficial, dar el va fi doar pentru traficul, pentru maşinile mici, nu şi pentru maşini de peste 7 tone.  După ce au aprobat indicatorii, probabil foarte repede se va demara procedura de achiziţie şi sperăm ca, în maxim o lună de zile, acel pod să fie funcţional”, a precizat președintele forului județean.

Bucăți din podul de la Poganu (comuna Verguleasa), care leagă județele Olt și Vâlcea, s-au rupt, iar pe 21 martie CNAIR a dispus închiderea circulației, stabilind ruta ocolitoare: DN64 (Drăgășani) – DJ678C (Orlești) – DJ678 (Buciumeni) – DN67B (Câmpu Mare).

Oamenii din zonă sunt nemulțumiți, iar pe 5 mai au protestat în fața Prefecturii Olt. Aceștia spun că un drum pe care îl făceau în cel mult 10 minute, îl parcurg acum, pe rutele ocolitoare, în mai bine de o jumătate de oră.

sursa foto: Facebook CNAIR