UPDATE/Doi muncitori, care efectuau lucrări în Caracal, au fost prinși sub un mal de pământ. Un bărbat de 57 de ani a murit

UPDATE, ora 22.08: S-a realizat accesul către victimă, fiind extrasă în stare de inconștiență. Bărbatul în vârstă de 57 de ani, din județul Dolj, care a rămas blocat sub malul de pământ, a fost declarat decedat de către mediul de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt.

Accidentul de muncă de la Caracal a fost anunțat joi, 25 mai, în jurul orei 16.10. Cei doi bărbați executau lucrări la rețeaua de canalizare, iar malurile de pământ s-au surpat peste ei. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

„La data de 25 mai 2023, în jurul orei 16:10, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că, în municipiul Caracal, a avut loc un accident de muncă.

La faţa locului s-au deplasat polițiști din cadrul Poliției Municipiului Caracal.

Din primele verificări, polițiștii au stabilit faptul că, un bărbat, în vârstă de 53 de ani, din orașul Balș, județul Olt, împreună cu un bărbat, în vârstă de 57 de ani, din comuna Moțăței, județul Dolj, angajați ai unei societăți comerciale cu specific construcții, în timp ce efectuau săpături pentru rețeaua de canalizare, au fost surprinși de malurile șanțului, care s-au surpat peste cei doi.

În urma evenimentului, bărbatul de 53 de ani a necesitat îngrijiri medicale, fiind transportat la Spitalul Municipal Caracal, iar bărbatul de 57 de ani a decedat.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, ucidere din culpă, neluarea și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, cercetările fiind continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

UPDATE, ora 20.40: Misiunea de extragere a victimei din municipiul Caracal este în desfășurare, iar reprezentanții ISU Olt spun că adâncimea până la victimă este de aproximativ șapte metri.

Știrea Inițială:

Doi muncitori, care efectuau lucrări de canalizare la ieșirea din municipiul Caracal spre comuna Stoenești, au fost prinși sub un mal de pământ. O persoană a fost scoasă de sub pământ și transportată la Spitalul Caracal, celălalt muncitor fiind în continuare căutat de salvatori.

Evenimentul a fost înregistrat ca accident de muncă, iar la fața locului a ajuns și o echipă din cadrul ITM Olt.

„Municipiul Caracal – salvare persoană surprinsă de surparea unui mal de pământ. La fața locului acționează două autocamioane cu modul de căutare-salvare (multirisc), a autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare, o autospecială pentru descarcerare, un echipaj SMURD, două echipaje SAJ și un buldoexcavator. O persoană a fost scoasă de ceilalți muncitori și transportată la spital, cu suspiciune de fractură de claviculă”, au transmis reprezentanții ISU Olt.

Potrivit unor surse, muncitorii erau angajații unei firme de construcții din Dolj.