FOTO. Sediul Primăriei Slătioara, demolat. Primarul: „Clădirea era foarte veche. Am găsit documente de la 1904, în pod”

Sediul Primăriei Slătioara, județul Olt, a fost demolat, urmând să fie construită o clădire nouă la standarde moderne, cu parter și etaj, cu o amprentă la sol de 300 de metri pătrați. Toate birourile au fost mutate într-un imobil din apropiere, unde a fost o grădiniță.

Clădirea în care a funcționat Primăria Slătioara era foarte veche. Primarul comunei Slătioara, Savu Ungureanu, a precizat că are 180 de ani, iar în pod au fost găsite documente de la 1904.

„Suntem în grădiniță veche, chiar lângă primărie, momentan trebuie să le dăm cartea funciară pe zero, adică să nu mai fie clădirea acolo și apoi vedem cât vor dura lucrările. Proiectarea este începută de ceva vreme, avem avizele luate, se apucă de ea, mai avem un aviz de luat de la ISU. Cam în 10 luni jumătate lucrările ar trebuie să fie finalizate, 10 luni jumătate, după ce avem autorizația de construire, după ce dăm ordinul de începere. Încă nu am terminat demolarea. Noua clădire va avea 300 de metri pătrați la sol, este parter și etaj. Va fi o clădire modernă, ei au proiecte standard, numai cu dispoziție de șantier le putem modifica. Clădirea primăriei era foarte veche, are 180 de ani. Am găsit noi documente în pod de la 1904, erau niște procese verbale, deci funcționase și înainte de 1904. Era încadrată și în clasa de risc seismic I”, a spus primarul din comuna Slătioara.

Proiectul, cu o valoare de 74 de miliarde de lei vechi, este derulat prin Compania Națională de Investiții, cuprinzând inclusiv mobilierul și dotările.