Primăria Grădinari îi anunță pe locuitori să nu bea apă de la robinet. Probele prelevate de DSP Olt, neconforme

Primăria Grădinari, județul Olt, i-a anunțat pe locuitorii comunei să nu bea apă de la robinet, până când nu va fi finalizată procedura de curățare a rețelei, ce va avea loc pe 1 iunie.

Probele prelevate de DSP Olt au arătat că apa distribuită în rețea nu îndeplinește factorii microbiologici.

„Informare

Urmare a prelevării probelor efectuate de echipa DSP Olt, în data de 25 mai 2023, s-a constat că apa distribuită în rețea nu îndeplinește factorii microbiologici, motiv pentru care vă informăm să nu consumați apa pentru consumul propriu (pentru băut) până la finalizarea procedurii de curățate (1 iunie 2023, ora 19.00)”, se arată în anunțul Primăriei Grădinari, ce a fost postat pe pagina de socializare.

Pe 1 iunie, în intervalul orar 07.00-19.00, este programată oprirea furnizării apei în comuna Grădinari pentru efectuarea curățării, dezinfecției bazinului și înmagazinarea apei în rețeaua de distribuție.

„Ne cerem scuze pentru disconfortul creat, vă mulțumim pentru înțelegere și vă rugăm să vă asigurați rezerva de apă pentru consumul propriu, însă fără a se consuma ca și apă de băut”, se arată în anunțul autorităților din comuna Grădinari.

sursa foto: facebook Primăria Grădinari Olt