Autorul crimei din Slatina, reținut. Procuror: A comis fapta pe fondul geloziei

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au făcut noi precizări miercuri seara, 31 mai, privind crima care a avut loc în această dimineață, în cartierul Zahana, din Slatina, județul Olt.

Procurorii spun că bărbatul de 50 de ani și-a ucis concubina, o tânără de doar 28 de ani, pe fondul geloziei.

Slătineanul a mai fost condamnat pentru o faptă penală, o tâlhărie, însă s-a reabilitat.

„În completarea informaţiilor transmise în legătură cu crima comisă în dimineaţa zilei de 31.05.2023 din mun. Slatina, jud. Olt (zona Zahana), învederăm faptul că faţă de autor s-a dispus măsura  reţinerii sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor, prev. de  art. 188 alin. 1 C.p., rap. la art.199 alin.1 C.p.

Date despre inculpat:

Inculpatul D. M., are vârsta de 50 de ani, locuieşte în mun. Slatina, jud. Olt, a mai comis fapte de natură penală, respectiv infracţiunea de tâlhărie, în raport de care este reabilitat, iar noua faptă, pentru care a fost reţinut a fost comisă pe fondul geloziei”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt vor solicita joi, 1 iunie, judecătorului de drepturi şi libertăţi arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 zile.

Reamintim că o femeie de doar 28 de ani a fost ucisă cu un cuțit de către concubinul ei, un bărbat de 51 de ani. Fapta s-a petrecut într-un imobil de pe strada Armoniei, din municipiul Slatina, județul Olt, miercuri, 31 mai, în jurul orei 10.30.